— vrijdag 13 november 2015, 15:10 | 0 reacties, praat mee

Producent Top Gear klaagt Clarkson aan voor discriminatie

Stefan Heunis / AFP

Met het vertrek van Jeremy Clarkson als presentator van het populaire BBC-autoprogramma Top Gear is het verhaal rondom de vechtpartij met producent Oisin Tymon nog niet voorbij. Tymon heeft Clarkson en zijn voormalige werkgever BBC aangeklaagd voor rassendiscriminatie.

Achter gesloten deuren vond vandaag een zitting plaats. Tymon werd in maart van dit jaar verbaal aangepakt door Clarkson omdat er na een dag filmen enkel een koud buffet beschikbaar was en geen warm eten. De keuken van het hotel waar de medewerkers van het programma verbleven was al dicht. Vervolgens ging Clarkson de producent te lijf en hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Na een intern onderzoek werd Clarkson ontslagen. De andere presentatoren verlieten het programma niet veel later en het drietal maakt nu autoprogramma’s voor Amazon Prime. Meer bij de BBC

Bekijk meer van

Top Gear Jeremy Clarkson BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.