word studentlid

— woensdag 25 maart 2015, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Jeremy Clarkson weg bij BBC

Jeremy Clarkson weg bij BBC

Het hing al in de lucht, maar de BBC neemt definitief afscheid van presentator Jeremy Clarkson, na een vechtpartij met een producer. BBC-directeur Tony Hall zegt dat het besluit om Clarksons contract niet te verlengen niet lichtvaardig is genomen. "Ik heb dat pas na zorgvuldige afweging van de feiten gedaan en na gesprekken met zowel Jeremy als Oisin Tymon." Tymon is de producer van Top Gear die Clarkson eerst geruime tijd uitschold voor hij hem te lijf ging. Het conflict draait om het feit dat er na een dag filmen enkel een koud buffet beschikbaar was. Clarkson eiste warm eten, maar de keuken van het hotel waar de crew verbleef was al gesloten. Hall stelt dat hij weet hoe populair Top Gear is en hoe omstreden zijn besluit zal zijn. Desondanks stelt Hall dat een "volstrekt onschuldige partij" zich bij de Eerste Hulp moest laten behandelen na de verbale en fysieke confrontatie. "Er is een grens overschreden", aldus Hall. Hij stelt dat iemands status binnen het bedrijf, de mogelijke pr-schade of commerciële belangen geen reden kunnen zijn om bestaande regels verschillend toe te passen. Laatste wijziging: 27 maart 2015, 09:35

Hall spreekt waardering uit voor producer Tymon, die tijdens en na het incident volgens Hall met grote integriteit heeft gehandeld. Ook noemt hij het vertrek van Clarkson een treurige uitkomst van een situatie “waarin niemand van ons had willen zitten.” De BBC heeft geen plannen om met Top Gear zelf te stoppen.

Hall kondigde aan dat Top Gear voor seizoen 2016 zal worden vernieuwd. Hall: “Laten we ons niet voor de gek houden: dat wordt een flinke uitdaging.” Volledige verklaring plus een samenvatting van het interne onderzoek bij BBC.

Bekijk meer van

Top Gear Jeremy Clarkson BBC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.