website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Prix Italia voor ‘Paolo Ventura, de verdwijnende man

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in documentaire op maandag 3 oktober 2016, 08:54

Nieuws

Met Paolo Ventura, de verdwijnende man heeft regisseur Erik van Empel zondag de prestigieuze Prix Italia gewonnen, de oudste Europese mediaprijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 17.000 euro verbonden.

De documentaire, een coproductie van Het Uur van de Wolf (NTR) en Zuidenwind Filmproducties beleefde vorig jaar op het Nederlands Film Festival zijn première. In de documentaire toont Erik van Empel hoe de bescheiden kunstenaar Paolo Ventura in een schuur bovenop een verlaten berg in Italië een tijdloze, melancholische wereld creëert. Met verf en karton en met wat er overblijft van een mensenleven roept de kunstenaar de sfeer van magie en isolement uit zijn jeugd op en geeft hij zichzelf en de gevonden spullen een nieuw leven.

Volgens de jury is de bekroonde documentaire “een onverwachte reis naar een tijdloze wereld. Het script, regie en de fotografie zijn in volledige harmonie met het universum van de kunstenaar. We worden meegezogen in het leven van een unieke illusionist en zijn magische wereld van beelden.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.