basis naar compleet

— dinsdag 23 januari 2018, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Jiri Büller en Henk Hoijtink winnen NSP-prijzen

fotograaf Jiri Büller (o.m. Volkskrant) en Trouw-verslaggever Henk Hoijtink hebben de NSP-prijzen 2017 gewonnen. Büller maakt de Sportfoto van het jaar en Hoijtink mag zich Sportjournalist van het jaar noemen. De winnaars werden maandag in Amsterdam bekend gemaakt. De Nederlandse Sport Pers (NSP) koos wielrenster Annemiek van Vleuten tot sportpersoonlijkheid van het jaar. Laatste wijziging: 23 januari 2018, 11:48

Büller won met een foto van Epke Zonderland. Zijn foto werd uitverkoren uit 321 ingezonden foto’s van 45 sportfotografen.

Juryvoorzitter Michael Kooren prijst dit beeld van Büller, die volgens hem ‘perfect aantoont hoe zwaar Zonderland het heeft tijdens eén van zijn oefeningen. Het is niet een gestileerde, gepolijste foto van een oefening, maar eén van pure (wils)kracht. Ook Epke is maar van vlees en bloed.’

Büller ontving uit handen van sponsor Cameraland een kristallen camera en een waardebon van €1000.

De tweede prijs (een waardebon van €500) gaat naar Robin van Lonkhuijsen (ANP), die namens ANP een – volgens juryvoorzitter Kooren – ‘Usain Bolt-achtige foto maakte van Dafne Schippers tijdens een 200m-race op het WK atletiek in Londen’.

De derde prijs (een waardebon van €250) is voor Louis van de Vuurst (clubfotograaf Ajax) die een bijzonder duel vastlegde van Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) en Stijn Wuytens (AZ). Kooren: ‘Die actie is door verschillende fotografen gemaakt, maar die van Van de Vuurst was de beste’.

Henk Hoijtink kreeg maandag uit handen van zijn voorganger Thijs Zonneveld een met zijn eigen teksten gelardeerde champagnekoeler. De keuze voor Hoijtink is volgens de jury ‘een statement voor onafhankelijkheid’.

Een overweging daarbij is volgens de juryleden: ‘Omdat hij al jaren het Nederlandse voetbal wijst op de nakende crisis die in 2017 dan ook werkelijkheid is geworden.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.