— vrijdag 19 maart 2021, 16:56 | 0 reacties, praat mee

Privédetective werd betaald door The Sun voor informatie over Meghan Markle

Meghan Markle en Prins Harry - © Jeremy Selwyn

Privé-detective Daniel Portley-Hanks zegt dat het Britse tabloid The Sun hem in 2016 2.000 dollar (ongeveer 1.700 euro) betaald heeft voor informatie. Het zou gaan om persoonlijke gegevens over Markle, haar vrienden en familie. Dit meldt de New York Times.

Portley-Hanks had destijds toegang tot een database met besloten informatie. Daar kon hij onder andere het telefoonnummer, adres en BSN-nummer van Markle en haar naasten vinden. Dit heeft hij vervolgens verkocht aan de Amerikaanse redacteur James Beal voor 2.000 dollar, wat volgens de detective leidde tot de reeks aan ‘juicy’ berichtgeving in The Sun over de Prins en Hertogin.

Verschillende Britse tabloids kwamen al in 2007 in opspraak omdat ze op illegale manieren hun meest spraakmakende nieuws en scoops zouden verkrijgen. Tabloid News of the World is wel het bekendste voorbeeld. In 2011 verscheen de laatste editie nadat een grootschalig afluister- en omkoopschandaal aan het licht kwam. Toenmalige directeur van The Sun en The Times of London en groot mediamagnaat, Rupert Murdoch, beloofde dat zijn bladen zouden stoppen met het gebruik van privédetectives. Volgens Portley-Hanks zouden echter niet alle journalisten zich hieraan gehouden hebben. 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.