word studentlid

— maandag 29 november 2021, 15:40 | 0 reacties, praat mee

Brits koningshuis heeft het aan de stok met de BBC

Brits koningshuis heeft het aan de stok met de BBC
© Andy Rain / EPA

De Britse publiek omroep dreigt de uitzendrechten van de festiviteiten voor de jubilerende koningin, komend jaar, te verliezen nu er een ruzie is uitgebroken tussen de BBC en het Britse koninklijk huis, melden Britse media. Laatste wijziging: 29 november 2021, 16:37

Directe aanleiding is een tweedelige documentaire over de relatie tussen de pers en prinsen William en Harry. The Princes and the Press gaat over de mediaoorlog tussen de twee broers. In dit tweeluik beweert tv-maker Amol Rajan dat medewerkers van prins William negatieve verhalen over diens jongere broer Harry de wereld in hebben geholpen.

Nadat de eerste aflevering was uitgezonden, liet het Britse koningshuis weten teleurgesteld te zijn over de beweringen. William heeft de omroep nu al verboden om een ​​liefdadigheidsconcert uit te zenden dat door zijn vrouw Kate zal worden gehost in Westminster Abbey.

In koninklijke kringen leeft de vrees dat het tweede deel van de documentaire, dat maandagavond is te zien, nog meer ‘onwaarheden’ zal bevatten. Dan komt ‘Megxit’ aan bod, het vertrek van Harry en zijn vrouw Meghan naar de Verenigde Staten. De BBC zal de term ‘Megxit’ in de toekomst overigens niet meer gebruiken. In plaats daarvan kiezen ze nu voor ‘Sussexit’. De verandering volgt na kritiek van Harry, die de term ‘seksistisch’ noemde, omdat alleen zijn vrouw Meghan Markle wordt aangewezen als schuldige voor hun vertrek uit de monarchie.

Als de tweede aflevering van de documentaire inderdaad de vrees van het paleis bevestigt, dan loopt de BBC het risico nog meer uitzendrechten te verliezen. Meer bij de Volkskrant / AD / The Mirror / Daily Mail

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.