training eu starters

— donderdag 9 februari 2023, 20:01 | 0 reacties, praat mee

Toezichthouder start onderzoek naar Meghan-column Clarkson

Jeremy Clarkson - © AFP / Stefan Heunis

De Britse mediatoezichthouder IPSO onderzoekt de column van Jeremy Clarkson over Meghan, de vrouw van prins Harry. Dat meldt Sky News. IPSO kreeg de afgelopen weken een recordaantal van ruim 25.000 klachten over het stuk, waarin de presentator schreef dat hij de hertogin van Sussex haat. Laatste wijziging: 9 februari 2023, 20:02

In zijn column voor The Sun zegt Clarkson onder meer dat hij “droomde van de dag waarop Meghan naakt door de straten van elk dorpje in Groot-Brittannië moet lopen, terwijl het volk ‘schaam je!’ roept en uitwerpselen naar haar gooit.”

Clarkson zei dat het een “onhandige verwijzing” naar de serie Game of Thrones was. Ook bood de voormalig Top Gear-presentator publiekelijk zijn excuses aan en zei hij dat hij geschrokken was van alle kritiek. Ook beloofde hij in de toekomst voorzichtiger te zijn.

Amazon Prime Video is naar verluidt van plan om niet langer met hem samen te werken en ITV, waarvoor Clarkson Who Wants To Be A Millionaire? maakt, zou twijfelen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.