— maandag 24 juli 2017, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Presentatrices roepen BBC op tot aanpakken loonkloof

© Facundo Arriza Balaga / EPA

De publicatie van de lijst grootverdieners bij de Britse omroep BBC heeft tot flinke ophef geleid. Wat vooral opviel was de enorme loonkloof tussen de mannelijke en vrouwelijke grootverdieners. Tientallen presentatrices van de BBC, onder wie News Night presentatirces Emily Maitlis en Kirsty Wark, eisen nu dat er iets wordt gedaan aan de grote inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen bij de omroep.

De best betaalde medewerker bij de BBC, Chris Evans, heeft een inkomen van 2,2 miljoen pond. Hij verdient daarmee vijf keer zoveel dan de best betaalde vrouw bij de BBC, Claudia Winkleman, die rond 500.000 pond krijgt voor haar werk.

“Je hebt gezegd dat de loonkloof in 2020 opgelost moet zijn, maar de BBC weet al jaren hoe groot het probleem is”, schrijven de 44 vrouwen in een open brief aan BBC-baas Tony Hall. “Wij roepen daarom op tot actie.”

Tony Hall heeft gereageerd op de brief. Hij hoopt dat de loonkloof al voor 2020 gedicht kan zijn. Volgend jaar zullen de verschillen al te zien zijn in de lijst met grootverdieners, meldt de BBC-topman in een brief. Ook geeft hij aan dat er al verbeteringen zijn doorgevoerd. Er zijn meer vrouwen te horen bij lokale radioshows en in 2020 moet ook de verhouding man/vrouw bij belangrijke programma’s 50/50 zijn.

 

 

Bekijk meer van

Groot-Brittannië BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.