Jodal

— woensdag 19 juli 2017, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Grootverdieners BBC mogen zich online verweren

EPA

UPDATE Op woensdag zal de BBC een lijst publiceren van grootverdieners bij de publieke omroep. Het gaat daarbij om presentatoren die meer dan 150.000 pond (ruim 169 duizend euro) op jaarbasis ontvangen. De stap komt tegemoet aan een oproep tot meer transparantie over de salarissen. De omroep geeft grootverdieners toestemming om - wanneer er kritiek komt op hun verdiensten - via sociale media weerwoord te geven. Laatste wijziging: 19 juli 2017, 12:25

De BBC heeft alle betrokken presentatoren vooraf ingelicht dat hun inkomsten onthuld gaan worden, meldt The Guardian. Er is ondersteuning aangeboden om met kritiek om te gaan, maar de Britse publieke omroep zegt niet te willen beperken hoe hun presentatoren met kritiek op sociale media moeten omgaan.

Ook zijn de diensten van nieuwslezers op televisie en radio die zelf ook op de lijst staan voor vandaag niet aangepast. Ze zullen dus op enig moment hun eigen verdiensten bespreken. Meer bij The Guardian /  De BBC heeft het volledige lijst overzicht inmiddels vrijgegeven.

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.