website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De Mol opnieuw aanvoerder DeMedia100

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 7 december 2018, 08:52

ANP

ANP

Nieuws John de Mol is dit jaar opnieuw de invloedrijkste persoon in de Nederlandse media. Hij voert de donderdag bekendgemaakte DeMedia100 aan. Het is de achtste keer op rij dat de mediamagnaat de eerste plaats in de lijst bekleedt. Hij wordt gevolgd door VPRO-presentator Arjen Lubach. Linda de Mol staat op de derde plek. Zij is daarmee de invloedrijkste vrouw in de Nederlandse media.

In de top tien van de lijst zijn daarnaast een aantal verschuivingen. Eva Jinek, vorig jaar nog op plaats drie, zakt naar de vierde plaats. Blendle-CEO Alexander Klöpping stijgt van negen naar acht, terwijl DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk van vier naar zes zakt. Jeroen Pauw en Edwin Evers zijn nieuwe in de top tien. Zij stegen respectievelijk van plaats vijftien naar negen en van dertien naar tien.

Onder de nieuwkomers in de lijst bevinden zich onder andere Follow The Money-hoofdredacteur Eric Smit (67), NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman (87) en LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels (88). Meer bij NU.nl

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.