— vrijdag 7 december 2018, 08:52 | 0 reacties, praat mee

De Mol opnieuw aanvoerder DeMedia100

ANP

John de Mol is dit jaar opnieuw de invloedrijkste persoon in de Nederlandse media. Hij voert de donderdag bekendgemaakte DeMedia100 aan. Het is de achtste keer op rij dat de mediamagnaat de eerste plaats in de lijst bekleedt. Hij wordt gevolgd door VPRO-presentator Arjen Lubach. Linda de Mol staat op de derde plek. Zij is daarmee de invloedrijkste vrouw in de Nederlandse media.

In de top tien van de lijst zijn daarnaast een aantal verschuivingen. Eva Jinek, vorig jaar nog op plaats drie, zakt naar de vierde plaats. Blendle-CEO Alexander Klöpping stijgt van negen naar acht, terwijl DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk van vier naar zes zakt. Jeroen Pauw en Edwin Evers zijn nieuwe in de top tien. Zij stegen respectievelijk van plaats vijftien naar negen en van dertien naar tien.

Onder de nieuwkomers in de lijst bevinden zich onder andere Follow The Money-hoofdredacteur Eric Smit (67), NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman (87) en LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels (88). Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.