— maandag 8 augustus 2016, 15:26 | 1 reactie, praat mee

Presentator na oordeel kantonrechter terug bij RTV Rijnmond

© Curtis Kennington / Flickr

Roland Vonk moet per direct weer worden toegelaten tot zijn werkzaamheden als redacteur/verslaggever/radiopresentator bij RTV Rijnmond. Dat oordeelt de kantonrechter. De door RTV Rijnmond opgelegde schorsing wordt opgeheven en de regionale omroep wordt veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Vonk werd in april op non-actief gezet vanwege een conflict met de directie. Daarnaast werd zijn salaris voor twee weken ingehouden. Vonk stuurde intern een mail rond waarin hij vragen stelde over het hoge salaris en bijkomende bonussen van de inmiddels vertrokken directeur Eric Wehrmeijer, terwijl RTV Rijnmond steeds moet bezuinigen. Ook uitte Vonk kritiek op Wehrmeijers dure afscheidsfeest, afgelopen maart.

RTV Rijnmond verzocht om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. In afwachting van de beslissing van de kantonrechter werden de uitzendingen van Vonk, die al achttien jaar in vaste dienst voor de regionale omroep werkt, opgeschort. De schorsing en de inhouding van salaris zijn volgens de kantonrechter al genoeg als sanctie. Beëindiging van dienstverband zou een dubbele sanctie zijn, zo is te lezen in de uitspraak op Rechtspraak.nl

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 11 augustus 2016, 14:51

Prima zaak. Ik vraag me wel af of ‘incompatibilité des humeurs’ (onverenigbaarheid van botsende opvattingen) nog een rol heeft gespeeld waarmee een uitgever ook van goede journalisten afkon met een afvloeiingsregeling die vaak door de rechter werd bepaald…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.