— donderdag 19 mei 2016, 13:22 | 0 reacties, praat mee

Presentator geschorst na kritiek op salaris oud-directeur RTV Rijnmond

Curtis Kennington / Flickr

Roland Vonk, programmamaker en presentator bij RTV Rijnmond, is vorige maand op non-actief gezet vanwege een conflict met de directie, dat meldt het AD. Vonk stuurde intern een pittige mail rond waarin hij vragen stelde over het hoge salaris en bijkomende bonussen van de inmiddels vertrokken directeur Eric Wehrmeijer, terwijl RTV Rijnmond steeds moet bezuinigen. Ook uitte Vonk kritiek op Wehrmeijers dure afscheidsfeest, afgelopen maart.

RTV Rijnmond spreekt van ‘een interne kwestie waar na veel gesprekken over en weer niet uit te komen bleek’. In afwachting van de beslissing van de kantonrechter zijn de uitzendingen van Vonk, die al achttien jaar in vaste dienst voor de regionale omroep werkt, opgeschort. Nadere mededelingen worden niet gedaan.

De enige die naar buiten treedt is Johan Derksen, die ook voor RTV Rijnmond een programma maakt. Hij vraagt zich op de radio af ‘waarom leidinggevenden altijd zulke lange tenen hebben’. “De kwaliteit van een radiozender is veel belangrijker dan wat gekrenkte ego’s van baasjes. Ze zouden Vonk met zijn mening juist moeten waarderen.” Derksen begrijpt dat collega’s niet openlijk voor Vonk durven op te komen. “Zij zijn bang voor hun baan. Ik besef dat ook ik volgende week geschorst kan zijn, maar ik ben een pro-deomedewerker.”

Vanuit de redactie is druk uitgeoefend op interim-directeur Bert Klaver om af te zien van ontslag, schrijft het AD.

Luisteraars zijn het in ieder geval niet eens met het besluit om Vonk naar huis te sturen. Ze zijn een Facebookactie gestart.

Bekijk meer van

RTV Rijnmond Roland Vonk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.