— donderdag 28 mei 2020, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Politie: journalist RTV Dordrecht ‘niet in functie’ tijdens mishandeling

Een mishandeling van RTV Dordrecht-journalist Jordy Nijenhuis, afgelopen mei, is door de politie zonder prioriteit opgepakt, terwijl dat onder nieuwe richtlijnen wel had moeten gebeuren. De politie zegt dat Nijenhuis tijdens het geweldsincident niet als journalist werkte.

Een buurtbewoner werd handtastelijk toen Nijenhuis in zijn ogen verkeerd geparkeerd stond. “Hij is niet mishandeld in zijn hoedanigheid als journalist terwijl hij bezig was met het uitvoeren van deze werkzaamheden”, aldus de politie in een schriftelijke verklaring. Dat er “geen nadere opvolging over plaatsvindt” is een bewuste keuze.

Nijenhuis zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de politie zo redeneert. “Volgens mij ben ik vanaf het moment dat ik de auto instap, bezig met het uitvoeren van mijn journalistieke taken. Als privépersoon had ik daar niets te zoeken dus zou ik er ook nooit geweest zijn.”

Peter ter Velde van PersVeilig noemt de ‘knip’ tussen privépersoon en journalist ook vreemd: “Hij was er als journalist, hij was herkenbaar als journalist, hij is ook kenbaar gemaakt als journalist: hij heeft gezegd wie hij was en waar hij daar zijn werk deed. Dan lijkt het me evident dat je vervolgens ook op die manier door de politie behandeld wordt.”

Ter Velde wil dat de zaak alsnog serieus wordt opgepakt en roept het Openbaar Ministerie op te voorkomen dat deze kwestie in de la verdwijnt. Meer bij RTV Dordrecht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.