banner festival 23

— vrijdag 1 december 2017, 15:17 | 0 reacties, praat mee

Politie Colombia gebruikt boek van Derk Bolt over ontvoering in onderzoek

Derk Bolt (l) en Eugenio Follender na hun vrijlating in Colombia - © Niels Wenstedt / ANP

De journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender zijn de afgelopen twee dagen ondervraagd door vijf afgevaardigden van de Colombiaanse justitie, dat meldt de uitgeverij van Bolt. Laatste wijziging: 1 december 2017, 16:17

Bolt en Follender werden in juni dit jaar ontvoerd door de guerrillabeweging ELN in het noordoosten van Colombia.  Na vier dagen kwamen ze weer vrij. Hoewel de Nederlanders geen aangifte hebben gedaan, maakt de politie in Colombia wel een zaak van de ontvoering, zo valt te lezen in het persbericht van uitgeverij De Kring.

Het boek dat Bolt schreef naar aanleiding van de ontvoering, en dat eerder deze maand verscheen, zal door de Colombiaanse justitie gebruikt worden in het onderzoek naar de toedracht van de ontvoering.

Mocht het Colombiaanse OM Bolt en Follender vragen om te getuigen in een eventuele strafzaak, dan reizen ze wel af naar het land, zegt Derk Bolt tegen RTL Nieuws. “Al zit ik er niet om te springen. Maar ze hebben ons van onze vrijheid beroofd, dan denk ik wel dat je min of meer de plicht hebt om dat te doen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.