website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Derk Bolt vastgehouden in Colombia

Dolf Rogmans — Geplaatst in gevangenschap op dinsdag 20 juni 2017, 08:31

Nieuws

Twee Nederlandse journalisten worden in Colombia “tegen hun zin in vastgehouden”. Volgens Colombiaanse politie gaat het om Spoorloos-journalist Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt de ontvoering, maar niet de namen van de journalisten. Om de ontwikkelingen niet te beïnvloeden, wil het ministerie verder niets kwijt.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn de twee sinds zaterdag ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN, het Nationaal Bevrijdingsleger. Dat gebeurde in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander.

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, kan de Colombiaanse berichtgeving nog niet bevestigen. De omroep zoekt op dit moment uit of Bolt wordt vermist.

Zelf schreef Bolt vorige week op de Spoorloos-blog dat hij in het gebied aan het werk is. Bolt werkt sinds 1991 voor Spoorloos en is al jarenlang het gezicht van het programma, waarvoor hij de wereld rondreist op zoek naar verdwenen familieleden van Nederlanders.

Meer bij NRC en nu.nl.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Mag Inspiration Day