— dinsdag 20 juni 2017, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Derk Bolt vastgehouden in Colombia

Twee Nederlandse journalisten worden in Colombia "tegen hun zin in vastgehouden". Volgens Colombiaanse politie gaat het om Spoorloos-journalist Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender.

Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt de ontvoering, maar niet de namen van de journalisten. Om de ontwikkelingen niet te beïnvloeden, wil het ministerie verder niets kwijt.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn de twee sinds zaterdag ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN, het Nationaal Bevrijdingsleger. Dat gebeurde in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander.

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, kan de Colombiaanse berichtgeving nog niet bevestigen. De omroep zoekt op dit moment uit of Bolt wordt vermist.

Zelf schreef Bolt vorige week op de Spoorloos-blog dat hij in het gebied aan het werk is. Bolt werkt sinds 1991 voor Spoorloos en is al jarenlang het gezicht van het programma, waarvoor hij de wereld rondreist op zoek naar verdwenen familieleden van Nederlanders.

Meer bij NRC en nu.nl.

Bekijk meer van

Spoorloos KRO-NCRV Derk Bolt

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.