— vrijdag 23 juni 2017, 12:07 | 0 reacties, praat mee

Verwarring over vrijlating Spoorloos duo

De ontvoerde presentator Derk Bolt op Schiphol op een archieffoto - © Evert Elzinga / Kippa

Er is nog onduidelijkheid over de vrijlating van de journalisten Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender. De gouverneur van het Colombiaanse departement waar de twee door guerrillabeweging ELN zijn ontvoerd, zei donderdag aan het einde van de middag dat de vrijlating een kwestie van uren was.

Na deze uitspraak zijn er geen nieuwe mededelingen gedaan. NOS-correspondent Marc Bessems heeft wel geruchten gehoord dat Bolt en Follender mogelijk pas later vandaag vrijkomen. De Limburger meldt op basis van een kennis van Follender dat het duo al vrij zou zijn. Zij heeft het nieuws vernomen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het nog niet officieel wil bevestigen.   

Nederland staat in ieder geval in contact met de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender vasthoudt. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft dat donderdagavond gezegd tijdens het staatsbezoek aan Italië.
                         
De twee werden zaterdag ontvoerd toen ze in het noorden van Colombia opnamen maakten voor het programma Spoorloos. Meer bij de NOS / De Limburger

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.