— maandag 26 juni 2017, 08:08 | 0 reacties, praat mee

Spoorloos-duo wil voorlopig rust

Derk Bolt en Eugenio Follender na hun vrijlating - © Niels Wenstedt / ANP

Presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender willen voorlopig vooral rust. Het duo werd zaterdagochtend vrijgelaten nadat ze een week eerder ontvoerd waren in Colomba door rebellenbeweging ELN.

Bolt vertelde tijdens een persconferentie in de Colombiaanse plaats Cúcuta dat ze door ELN zijn ontvoerd omdat “de guerrillabeweging dacht dat we CIA-agenten waren”.

Omdat ze camera’s, drone en gps-instrumenten in hun auto hadden en een lichte huidskleur hebben, dachten de strijders dat ze met Amerikaanse geheim agenten te doen hadden, zei Bolt. Hij begon zijn verklaring met een dankwoord aan iedereen die aan de vrijlating van de twee hebben bijgedragen.

Bolt en Follender zijn “erg bang” geweest en hadden grote twijfels of ze het er levend van af zouden brengen. Ze zijn met hun ontvoerders voortdurend op de vlucht geweest voor het Colombiaanse leger dat naar hen op zoek was. Meer bij NU.nl / NOS I en NOS II

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.