— donderdag 16 juni 2022, 07:18 | 0 reacties, praat mee

Politie Brazilië: Britse journalist Dom Philips volgens verdachte vermoord

© ANP

Een verdachte in de zaak rond de vermiste Britse journalist Dom Philips en de Braziliaanse overheidsmedewerker Bruno Pereira heeft toegegeven de twee vermoord te hebben, zei de Braziliaanse federale politie in een persconferentie. De verdachte heeft de politie naar de begraafplaats van de lichamen geleid, waar vervolgens menselijke resten zijn aangetroffen. De politie zal samenwerken met Interpol om de lichamen te identificeren. Laatste wijziging: 16 juni 2022, 07:22

Even voor de persconferentie liet de Braziliaanse justitieminister Anderson Torres via Twitter al weten dat de politie menselijke resten had aangetroffen. Dat een verdachte de moord had toegegeven was eerder op woensdag (lokale tijd) al vermeld door Braziliaanse media. In de zaak zijn twee broers aangehouden. De politie geeft aan dat er mogelijk meer arrestaties zullen volgen.

Al dagen was er onduidelijkheid over het lot van de twee, die sinds ruim een week vermist zijn. Maandag zei de vrouw van Phillips dat de mannen dood waren gevonden in het Amazoneregenwoud, maar de autoriteiten weerspraken dat. Wel zei president Jair Bolsonaro dat er menselijke resten zijn gevonden, maar dat ontkende een zoekteam later.

Phillips schrijft voor de Britse krant The Guardian en Pereira werkt voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. De twee waren samen op expeditie in de Javarivallei, langs de grens met Peru. Ze zouden interviews afnemen voor een boek over natuurbehoud in het gebied dat het toneel is van illegale visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel.

Bekijk meer van

Dom Phillips Brazilië

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.