banner festival 23

— zaterdag 9 april 2022, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Podcast Ciacchiere, journalistiek op de snijtafel: Gifkikkers reguleren en nieuws op je bord

Hoe ziet de journalistiek van de toekomst eruit? Studenten, docenten en alumni van Fontys Hogeschool Journalistiek peilen vanaf het International Journalism Festival In Perugia de huidige status van nieuwe ontwikkelingen. Ze bespreken drie dagen lang interessante workshops, ethische kwesties en sprekers die de revue passeren op het Italiaanse festival. Aflevering 2 van Ciacchiere, journalistiek op de snijtafel over Gifkikkers reguleren en nieuws op je bord. Laatste wijziging: 10 april 2022, 18:39

Host Thijs van den Houdt, docentonderzoeker Journalism Studies op de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg: ‘Journalisten zijn de chirurgen van de maatschappij’, zei Maica Hopstaken vanmiddag. Ze schuift gezellig aan om ons alles te vertellen over de Infodemic en de invloed van sociale media. Dat is ook meteen een segway om met Ruben Bastiaanse te praten over misinformatie en trollen (op het internet dan).

Noah de Bruijn en Amber Groeneweg zaten bij een sessie over live journalistiek. Waar hebben we mee te maken, en hoe kijken studenten naar al die nieuwe vertelvormen? De Bruijn kijkt terug op de innovaties op het festival, en zoekt een manier om te anticiperen, want ‘het gaat allemaal over iets anders, maar ook allemaal over hetzelfde’.

Beluister hier de podcast:

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.