banner festival 23

— zondag 10 april 2022, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Podcast Ciacchiere, journalistiek op de snijtafel over nieuwswoestijnen en Peter Pomerantsev

Hoe ziet de journalistiek van de toekomst eruit? Studenten, docenten en alumni van Fontys Hogeschool Journalistiek peilen vanaf het International Journalism Festival In Perugia de huidige status van nieuwe ontwikkelingen. Ze bespreken drie dagen lang interessante workshops, ethische kwesties en sprekers die de revue passeren op het Italiaanse festival. Aflevering 3 van Ciacchiere, journalistiek op de snijtafel over Peter Pomerantsev en nieuwswoestijnen. Laatste wijziging: 11 april 2022, 09:33

Host Thijs van den Houdt: ‘Lindy Jense sprak met beroemde bestsellerauteur Peter Pomerantsev over Poetins oorlog. “Ik ben voor hem gaan staan en heb mijn microfoon onder zijn neus geduwd.”

Ook Janneke Hakvoort komt met hard nieuws; ze schuift bij ons aan en praat je bij over persvrijheid en - spannend - de nieuwswoestijn.

Elizabeth Venicz en Evi Tijs hebben hun oor te luister gelegd bij panels over diversiteit en inclusie. Hoe werken we aan een brede mix van achtergronden, culturen en gender- en seksuele identiteit op de redactie én onder publiek? Ze vertellen je er alles over.

Ook Gemma van de Kamp kwam op bezoek met een koffietje-to-go. We spraken haar over activisme onder journalisten, een zwaarbevochten thema hier in Perugia, en ook bij ons onderwerp voor discussie.’

Beluister hier de podcast:

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.