— donderdag 5 december 2019, 13:35 | 1 reactie, praat mee

‘Pittige dame’ Monica Keyzer na 41 jaar weg bij Vrij Nederland

Monica Keyzer reageerde in januari 1978 op de vacature ‘medewerk(st)er redaktie-sekretariaat’ voor Vrij Nederland omdat toenmalig hoofdredacteur Rinus Ferdinandusse een ‘pittige dame’ zocht die - samen met haar twee collega’s - een buffer zouden vormen tussen de buitenwereld en de redactie van VN. Nu moet ze vertrekken. Na 41 jaar - na 10.000 dagen redactiesecretariaat en zo’n 2000 edities - als gevolg van de recente reorganisatie bij het blad.

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 5 december 2019, 16:33

Monica heeft ongetwijfeld nog meegemaakt dat (het was, geloof ik in 1990) als OR-voorzitter samen met een lid van de redactieraad toen samenwerking zocht tussen Het Vrije Volk en VN. Niet gelukt want we werden in Amsterdam arrogant ontvangen. We zijn toen maar een grote pils gaan drinken in Amsterdam. Directie en hoofdredactie hadden ons nog zo gewaarschuwd dat een redactiecollectief de touwtjes in handen had.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.