— donderdag 28 januari 2016, 08:12 | 0 reacties, praat mee

Maandfrequentie Vrij Nederland nog onzeker

Dat Vrij Nederland in het tweede kwartaal van dit jaar verder gaat als maandblad, is nog niet in beton gebeiteld. Dat blijkt uit de woorden van Harry Lensink, voorzitter van de redactieraad, in NRC Handelsblad. ‘Een maandblad zal een hele omslag worden. Als dat het enige, zaligmakende traject is, zullen we daar niet voor gaan liggen. Maar het is de vraag of een overgang naar een maandblad de enige optie is.”

Vertrekkend hoofdredacteur Frits van Exter maakte half december de plannen voor een nieuw Vrij Nederland bekend. Het opinieweekblad dat al 75 jaar bestaat zou verder gaan als maandblad, met meer focus online en een nieuw op te zetten multimediaal onderzoeksjournalistiek platform. De redactieraad noemt die mededeling nu ‘prematuur’. Lensink: ‘Wij hadden dat liever nog niet naar buiten gebracht.’

Anders dan de meeste redacties hebben de redactie- en ondernemingsraad van Vrij Nederland een ‘instemmingsrecht’. Dat betekent dat zij mede mogen bepalen over de toekomst van de titel in plaats van alleen advies geven. ‘Een bijzonder voorrecht’, zegt Lensink, ‘dat een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.Wij zijn nu druk bezig met het doorlichten van het plan.’

Meer bij NRC Handelsblad.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.