— woensdag 16 mei 2018, 09:26 | 0 reacties, praat mee

Pilot NPO-fonds: acht nieuwe regelingen voor makers

Jan Willem van Hofwegen / NPO

Het NPO-fonds start voor dit en komend jaar een pilot met acht regelingen voor aanvraag van subsidie voor drama en documentaire. De regelingen zijn volgens de NPO tot stand gekomen in nauw overleg met meer dan vijftig makers, producenten, eindredacteuren en scenaristen.

Het NPO-fonds, dat in de huidige vorm nu ruim een jaar draait, verving het Mediafonds. De nieuwe regels betreffen aanvragen voor onder meer meer documentaireseries, webdocs, webdrama, podcasts en producties met maatschappelijke impact. Er is ook een regeling om getalenteerde beginnende scenarioschrijvers te ondersteunen.

Op 6 juni, als de aanvraagronde op basis van voorgaande regelingen is afgelopen, publiceert het NPO-fonds een nieuwe website waarin deze nieuwe regelingen zijn verwerkt. Op 2 oktober 2018 start dan de eerste aanvraagronde onder het pilotproject.

Een van de zaken die het fonds hoopt te stimuleren zijn seriële producties. De wens tot verdieping en langer met een onderwerp bezig kunnen zijn (bij zowel makers als het publiek) is verwerkt in de nieuwe regelingen. “Drama-, documentaire en podcastseries springen in dat gat. Het gesprek daarover heeft soms een langere adem dan dat over een enkele documentaire”, aldus algemeen-secretaris Hanneke Bouwsema van het NPO-fonds.

In de loop van 2019 worden de regelingen door het fonds geëvalueerd. Meer bij NPO-fonds

Bekijk meer van

vernieuwing NPO-fonds

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.