website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Pilot NPO-fonds: acht nieuwe regelingen voor makers

Lars Pasveer — Geplaatst in Innovatie op woensdag 16 mei 2018, 09:26

Jan Willem van Hofwegen / NPO

Jan Willem van Hofwegen / NPO

Nieuws Het NPO-fonds start voor dit en komend jaar een pilot met acht regelingen voor aanvraag van subsidie voor drama en documentaire. De regelingen zijn volgens de NPO tot stand gekomen in nauw overleg met meer dan vijftig makers, producenten, eindredacteuren en scenaristen.

Het NPO-fonds, dat in de huidige vorm nu ruim een jaar draait, verving het Mediafonds. De nieuwe regels betreffen aanvragen voor onder meer meer documentaireseries, webdocs, webdrama, podcasts en producties met maatschappelijke impact. Er is ook een regeling om getalenteerde beginnende scenarioschrijvers te ondersteunen.

Op 6 juni, als de aanvraagronde op basis van voorgaande regelingen is afgelopen, publiceert het NPO-fonds een nieuwe website waarin deze nieuwe regelingen zijn verwerkt. Op 2 oktober 2018 start dan de eerste aanvraagronde onder het pilotproject.

Een van de zaken die het fonds hoopt te stimuleren zijn seriële producties. De wens tot verdieping en langer met een onderwerp bezig kunnen zijn (bij zowel makers als het publiek) is verwerkt in de nieuwe regelingen. “Drama-, documentaire en podcastseries springen in dat gat. Het gesprek daarover heeft soms een langere adem dan dat over een enkele documentaire”, aldus algemeen-secretaris Hanneke Bouwsema van het NPO-fonds.

In de loop van 2019 worden de regelingen door het fonds geëvalueerd. Meer bij NPO-fonds

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.