data als kans

— donderdag 25 januari 2018, 10:36 | 0 reacties, praat mee

NPO-fonds: goed eerste jaar, nieuwe procedures voor online producties

Jan Willem van Hofwegen / NPO

Het NPO-fonds, dat vorig jaar het Mediafonds verving, heeft over 2017 ruim 14 miljoen euro toegekend aan "hoogwaardige drama- en documentaireprojecten en aan talentontwikkeling". Voor dit jaar staat 16 miljoen klaar voor reguliere producties, maar wordt nog eens 2,5 miljoen uitgetrokken voor vernieuwende (veelal online) audiovisuele producties. Laatste wijziging: 25 januari 2018, 10:43

Naast deze subsidies gaat het NPO-fonds ook beginnend scenariotalent stimuleren. Alleen landelijke publieke omroepen kunnen bij het NPO-fonds aanvragen doen.

Om in te kunnen spelen op het veranderende mediagebruik en de wensen van makers, zijn volgens het fonds nieuwe regelingen nodig. Algemeen-secretaris Hanneke Bouwsema: “Zowel makers, omroepen als producenten willen ook online hun publiek bereiken en zien daar mogelijkheden voor, met kwaliteitsdrama en -documentaire. Omdat het NPO-fonds tot nu toe gedeeltelijk online producties ondersteunt, stellen we in samenspraak met de sector specifieke online-regelingen op. We gaan ervan uit dat we de regelingen eind van het voorjaar kunnen presenteren.”

Het merendeel van de ruim 140 producties waaraan het NPO-fonds in 2017 heeft bijgedragen, zal echter pas gerealiseerd en uitgezonden worden vanaf 2018. Van de ruim 140 producties zijn 40 producties toegekend in het kader van talentontwikkelingstrajecten.

Alle toegekende producties in de diverse rubrieken zijn op de websites van het NPO-fonds te bekijken. Ook staat daar informatie over criteria en werkwijze van het fonds.

Bekijk meer van

NPO-fonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.