Smartocto userneeds

— vrijdag 3 december 2021, 13:31 | 0 reacties, praat mee

Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur

Pieter Klein tijdens de presentatie van het eindverslag van de parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. - © Bart Maat / ANP

Pieter Klein, onderzoeksjournalist van RTL Nieuws, wordt de nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur. Hij volgt Joost Oranje op, die begin volgend jaar aan de slag gaat als coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws. Dat meldt hij op Twitter.

Klein werkte eerder als chef politieke redactie en adjunct-hoofdredacteur voor RTL Nieuws. Sinds 2018 is hij als onderzoeksjournalist onder meer verantwoordelijk voor de onthullende publicaties over de toeslagenaffaire. Samen met Jan Kleinnijenhuis van Trouw werd hij vanwege die publicaties in 2019 verkozen tot Journalist van het Jaar. Ook wonnen Klein en Kleinnijenhuis een Tegel, een van de belangrijkste journalistieke prijzen van Nederland, voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire.

Klein begint op 1 februari bij Nieuwsuur. Meer bij de NOS / RTL Nieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.