word actief nvj klein

— woensdag 10 juni 2015, 10:34 | 0 reacties, praat mee

RTL naar de rechter om Teeven-deal

RTL Nieuws vraagt vandaag in kort geding om de openbaarmaking van het gespreksverslag van oud-staatssecretaris Fred Teeven met een hoge Justitie-ambtenaar over de deal met drugscrimineel Cees H. Een eerder beroep op Wob is door de minister van Veiligheid en Justitie afgewezen. De NVJ steunt RTL. Er zijn principiële kanten aan deze zaak, schrijft de vakorganisatie in een ondersteunende brief. Laatste wijziging: 10 juni 2015, 10:54

De minister wil dat het gespreksverslag pas later openbaar wordt en dat de commissie Oosting er eerst naar kijkt als onderdeel van haar onderzoek naar de deal tussen de toenmalige officier van justitie Teeven en Kees H..

RTL Nieuws meent dat er geen enkel redelijk belang is tegen openbaarmaking. Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein in zijn column op RTL Nieuws: ‘Ik heb tegen collega’s gezegd dat ik nóóit meer een Wob-verzoek indien als we dit verliezen’.

Bekijk meer van

Wob RTL Nieuws Pieter Klein NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.