— dinsdag 4 februari 2020, 16:10 | 0 reacties, praat mee

Jan Kleinnijenhuis en Pieter Klein ontvangen prijs Journalist van het Jaar 2019

© Els Zweerink

De prijs voor Journalist van het Jaar is dinsdagmiddag 4 februari uitgereikt aan Jan Kleinnijenhuis (Trouw) en Pieter Klein (RTL Nieuws). Zij ontvingen de prijs uit handen van Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum. De uitreiking vond plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Kleinnijenhuis en Klein werden benoemd tot journalisten van het jaar vanwege hun onderzoek naar de Toeslagenfraude bij de Belastingdienst.

Eerder op de middag ontving ook Anne ter Rele haar prijs als winnaar van de Villamedia Afstudeerprijs 2019. Ter Rele schreef een masterscriptie met de titel ‘A Silencing Grey Zone: Attitudes of Journalists Regarding Self-Regulation of Media in Post-Conflict Rwanda.’ Het werkstuk van Ter Rele werd beoordeeld als ‘zowel wetenschappelijk als journalistiek’, als ‘een boek dat je openslaat en waarin je gretig verder leest’, ‘interessant, grondig, gedreven’.

Wil je de uitreiking terugkijken? Dat kan via de Facebook-pagina van Villamedia.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.