data als kans

— vrijdag 12 februari 2021, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Mail on Sunday verliest rechtszaak tegen hertogin Meghan Markle

© AFP / Daniel Leal-Olivas

De Britse tabloid Mail on Sunday heeft een door hertogin Meghan Markle aangespannen rechtszaak verloren. De krant publiceerde twee jaar geleden zonder toestemming een brief die Markle aan haar vader schreef. De rechter stelt dat Markle mocht verwachten dat de inhoud van die brief privé zou blijven en dat Mail on Sunday die verwachting heeft geschonden.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van Twitter-berichten van royaltje-deskundige Chris Ship. Markle beklaagde zich bij de rechtbank niet alleen over het schenden van de vertrouwelijkheid van haar brief, maar ook over het schenden van haar copyright. Over dat laatste deed de rechtbank nog geen uitspraak. De rechtbank wil daarover nog een proces voeren. Die zitting vindt plaats op 2 maart.

Markle heeft in een reactie laten weten dankbaar te zijn met de uitspraak. Ze stelt dat kranten te lang met hun praktijken door hebben kunnen gaan zonder enige consequenties. “De schade die ze hebben aangedaan en blijven doen, raakt diep.”

Bekijk meer van

Meghan Markle Mail on Sunday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.