banner festival 23

— woensdag 23 september 2020, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Phishers doen zich voor als redactie LINDA.

© Pixabay

Internetcriminelen sturen phishing-mails rond waarin ze zich voordoen als de redactie van het tijdschrift LINDA. In de mails worden ontvangers gewezen op een artikel, met de melding dat ze in het betreffende verhaal worden genoemd. Ze worden daarbij aangespoord snel op de link te klikken. Laatste wijziging: 24 september 2020, 09:21

Dat meldt LINDA., dat bezoekers waarschuwt niet op de links in de mails te klikken. “Deze zijn niet van ons afkomstig, maar van criminelen die vermoedelijk spyware installeren als je op de links in de mail klikt.”

LINDA. wijst zijn bezoekers op een aantal feitelijke onjuistheden waaraan de phishing-mails zijn te herkennen. Zo maakt de redactie van het tijdschrift geen gebruik van mails met tijdelijke links erin en is het frauduleuze bericht ondertekend door content manager Benelux Michelle Johansen. “Bijzonder, aangezien LINDA. een Nederlands merk is en dus ook enkel vanuit Nederland opereert. Wij kennen geen Michelle Johansen, ze werkt in elk geval niet bij ons.”

De redactie van LINDA. benadrukt dat zij ook nooit mails in het Engels stuurt, wat de taal is die in de phishingmails wordt gebruikt. “Tot slot probeert de afzender geloofwaardigheid te wekken door het oude LINDAnieuws-logo te gebruiken. Echter is LINDAnieuws al enige tijd geleden overgegaan op LINDA.nl. Dit logo is dus verleden tijd.”

Bekijk meer van

LINDA.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.