NVJ compleet lid

— donderdag 22 februari 2018, 14:19 | 0 reacties, praat mee

Persvrijheidsfonds steunt procedure tegen Europese Unie

Persvrijheidsfonds steunt procedure tegen Europese Unie

Het Persvrijheidsfonds meldt dat de mediabedrijven die afgelopen dinsdag een procedure zijn gestart tegen de Europese Unie steunt middels een tegemoetkoming in de juridische kosten. GS Media (uitgever van GeenStijl), De Persgroep (uitgever van De Gelderlander), TPO en diens journalist Chris Aalberts nemen stappen tegen de EU vanwege hun vermelding als verspreiders van desinformatie. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 22:20

Het Persvrijheidsfonds stelt in een toelichting dat de opname in de Europese desinformatie-database een negatief effect kan hebben op de vrijheid van handelen van de betreffende media en journalisten. Het project EU vs Disinfo verwijderde de aanklacht aan het adres van GeenStijl en TPO, maar die eisen een zichtbare rectificatie.

Het bestuur van het Persvrijheidfonds schrijft: “De beoordeling of er een onwaarheid wordt verkondigd op een onafhankelijk (nieuws)medium is niet aan de overheid, in welke hoedanigheid dan ook, behalve desgevraagd aan een onafhankelijke rechter. Wij onderschrijven derhalve het principiële belang van de aanvragers om hiertegen in het geweer komen.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.