training eu starters

— dinsdag 20 februari 2018, 15:39 | 2 reacties, praat mee

Nederlandse media dagvaarden Europese Unie om desinformatie-beschuldiging

Pagina één van de dagvaarding van de Europese Unie | Kennedy Van der Laan

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan dagvaardt de Europese Unie namens GS Media (uitgever van GeenStijl), De Persgroep (als uitgever van De Gelderlander), TPO en hun journalist Chris Aalberts. Centraal staan de beschuldigingen dat de genoemde media aan de verspreiding van desinformatie hebben gedaan. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 22:30

De beschuldigingen dienen duidelijk zichtbaar te worden gerectificeerd, om straffe van een dwangsom van tienduizenden euro’s, aldus de dagvaarding van Kennedy Van der Laan. De EU vs Disinfo-site had meldingen over TPO en GeenStijl wel verwijderd, maar niet gerectificeerd. De taakgroep weet opname van GeenStijl en TPO aan een vertaalfout.

Villamedia vroeg de EU-woordvoerder vorige maand hoe het stond met de Nederlandse taalvaardigheden in het team. Het team bevatte geen moedertaalsprekers, erkende de woordvoerder maar kon indien nodig “gebruik maken van ondersteuning vanuit de vertaaldiensten van de Europese Unie en Nederlandstalige collega’s binnen EU-instellingen.”

De Europese Unie wordt gesommeerd de beschuldigingen dat de genoemde media op enigerlei wijze betrokken waren bij het verspreiden van nepnieuws of desinformatie “te staken, te verwijderen en verwijderd te houden op alle websites die onder haar controle staan”, aldus de aanklacht - hier in .pdf-formaat te bekijken. Het kort geding staat op de rol voor 14 maart aanstaande.

Ook zouden er vier weken een rectificatie op de Europese desinfo-sites moeten komen. Meer bij Kennedy Van der Laan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

GJ de Groot, 21 februari 2018, 15:05

De tekst van de dagvaarding is - anders dan het bericht stelt = ” aldus de aanklacht - hier in .pdf-formaat te bekijken. ” - NIET te bekijken. De eerste pagina verschijnt wazig, de andere pagina’s zijn gewoon blank. Daar heeft de nieuwsgierige lezer niets aan. De andere documenten op de site van Kennedy van der Laan zijn betekeningsdocumenten - leuk voor de juridische student, maar voor de materiële inhoud van geen belang, Ik zal graag een leesbare tekst van het lichaam van de dagvaarding ter beschikking kunnen krijgen.

Lars Pasveer, 22 februari 2018, 14:15

Beste GJ de Groot: het pdf-je werkt en werkte. Daar kan ik dus niet aan veranderen of verbeteren. Het probleem zit dus in of achter de computer.

Probeer het eens met een andere browser of download de pdf door rechtermuisklik gevolgd door ‘bewaren als…’

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.