training eu starters

— dinsdag 6 september 2022, 09:03 | 0 reacties, praat mee

PersVeilig laat veiligheid van vrouwelijke journalisten onderzoeken

© ANP / Erald van der Aa

I&O Research gaat, in opdracht van PersVeilig, onderzoek doen naar de veiligheid van vrouwelijke journalisten en andere media-werkers. Daarbij moet in kaart worden gebracht hoe vaak vrouwen die werkzaam zijn in de media te maken krijgen met agressie, bedreiging en geweld. Ook wordt gekeken naar de aard van die vormen van intimidatie. Laatste wijziging: 6 september 2022, 09:07

Dat meldt de NVJ. Het onderzoek is zowel kwantitatief als kwalitatief van aard en bestaat uit een online enquête en een reeks interviews. PersVeilig wil de resultaten gebruiken om zijn dienstverlening richting vrouwelijke journalisten te verbeteren. “Eigenlijk alles wat PersVeilig nu al biedt, maar dan toegespitst op vrouwen en eventueel met aanvullingen”, verduidelijkt NVJ-bestuurslid Rowan Blijd, een van de initiatiefneemsters van het onderzoek.

Uit de Persvrijheidmonitor 2021 bleek eerder dit jaar al dat vrouwen online vaker slachtoffer zijn van seksisme en racisme. Eind vorig jaar presenteerde de Verenigde Naties ook een rapport waarin elf vrouwelijke journalisten in persoonlijke essays beschreven aan welke bedreigingen en aanvallen ze tijdens hun werk worden blootgesteld.

Volgens Blijd is het hard nodig dat ervaringen van vrouwen in de media inzichtelijk worden gemaakt. “Zonder data is het moeilijk om te handelen en makkelijk om te ontkennen dat er een probleem is.” Deelnemen aan de enquête kan via de website van de NVJ.

Bekijk meer van

PersVeilig NVJ NVJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.