— maandag 10 mei 2021, 08:17 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

Fans staan bij stadion De Vijverberg van De Graafschap. - © Roland Heitink

Supporters van De Graafschap hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij het stadion van de eerstedivisieclub in Doetinchem journalisten belaagd. Een persfotograaf die door meerdere mannen werd aangevallen, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Er waren zo’n 200 fans naar het stadion gekomen om hun club een hart onder de riem te steken. De club had kunnen promoveren naar de Eredivisie, maar liep dat mis door een gelijkspel. Media werden vervolgens door enkele supporters belaagd, waarna meerdere verslaggevers vertrokken, meldt Omroep Gelderland.

Een persfotograaf van Persbureau Heitink liep verwondingen aan zijn hand op, toen hij zijn apparatuur probeerde te beschermen, meldt zijn opdrachtgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau tegen NU.nl. De ondernemer zegt dat de fotograaf, wiens naam hij niet noemt om hem te beschermen, vooral geestelijk “een enorme dreun” heeft gekregen. “Er is vol op hem in geslagen en geschopt. Hij werd vanaf de zijkant door meerdere supporters tegelijk aangevallen. Hij dook ineen om zijn camera te beschermen”, aldus Heitink.

De Graafschap was niet te spreken over het geweld tegen de journalisten. “Ik heb helaas nog geen goed beeld van wat daar precies is gebeurd”, zei algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Maar dit past niet bij De Graafschap. Je blijft van elkaar af. Geweld tegen journalisten keuren wij absoluut af. Ze moeten de ruimte krijgen hun werk te doen.”

Meer bij de NOS / NU.nl

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6891519/Media-belaagd-bij-stadion-van-De-Graafschap

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.