— vrijdag 1 november 2019, 07:25 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Jacques van Veen 2019 naar Investico en Nieuwsuur

Tim Staal, Karlijn Kuijpers, Thomas Muntz van Investico en Gert-Jan Dennekamp van Nieuwsuur hebben de Persprijs Jacques van Veen 2019 gewonnen. Ze kregen de prijs voor hun vierdelige serie 'De Schuldenindustrie.

Volgens de jury, die onder leiding stond van Julia Mendlik (president van de rechtbank Midden-Nederland), scoort de vierdelige serie ‘De Schuldenindustrie’ op alle journalistieke criteria heel hoog en legt daarmee een minder bekende, maar in het leven van kwetsbare mensen diep ingrijpende, industrie rondom schulden bloot. “De impact van de berichtgeving is aanzienlijk geweest en dus maatschappelijk zeer relevant. Schulden en hoe daarmee om wordt gegaan, is een onderwerp dat mede door de originele wijze waarop Tim Staal en zijn collega’s hieraan ruchtbaarheid hebben gegeven, niemand meer onberoerd laat.”

De persprijs is een eerbetoon aan de journalist Jacques van Veen (1920-2007), die als verslaggever van Het Parool kritisch schreef over de gang van zaken in rechtszaal. De prijs wordt om de drie jaar uitgereikt en beloont journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder. Er is een geldbedrag van 10.000 euro aan verbonden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.