persveilig seminar

— vrijdag 1 november 2019, 07:25 | 0 reacties, praat mee

Persprijs Jacques van Veen 2019 naar Investico en Nieuwsuur

Tim Staal, Karlijn Kuijpers, Thomas Muntz van Investico en Gert-Jan Dennekamp van Nieuwsuur hebben de Persprijs Jacques van Veen 2019 gewonnen. Ze kregen de prijs voor hun vierdelige serie 'De Schuldenindustrie. Laatste wijziging: 1 november 2019, 07:33

Volgens de jury, die onder leiding stond van Julia Mendlik (president van de rechtbank Midden-Nederland), scoort de vierdelige serie ‘De Schuldenindustrie’ op alle journalistieke criteria heel hoog en legt daarmee een minder bekende, maar in het leven van kwetsbare mensen diep ingrijpende, industrie rondom schulden bloot. “De impact van de berichtgeving is aanzienlijk geweest en dus maatschappelijk zeer relevant. Schulden en hoe daarmee om wordt gegaan, is een onderwerp dat mede door de originele wijze waarop Tim Staal en zijn collega’s hieraan ruchtbaarheid hebben gegeven, niemand meer onberoerd laat.”

De persprijs is een eerbetoon aan de journalist Jacques van Veen (1920-2007), die als verslaggever van Het Parool kritisch schreef over de gang van zaken in rechtszaal. De prijs wordt om de drie jaar uitgereikt en beloont journalistiek op het terrein van het recht in het algemeen en de rechtbankverslaggeving in het bijzonder. Er is een geldbedrag van 10.000 euro aan verbonden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.