— woensdag 5 februari 2014, 15:07

Strijd om Rena Netjes

Nieuwsuur en Pauw & Witteman streden dinsdag om journaliste Rena Netjes, die 's morgens halsoverkop Egypte had verlaten, omdat ze verdacht werd van betrokkenheid bij terrorisme. Beide programma's wilden haar in de uitzending, maar zo gemakkelijk kan dat niet, meldt Het Parool. Netjes werkt zo nu en dan voor de NOS, dus die meent dat zij bij de NOS in een uitzending plaats moet nemen. Netjes had echter eerder op de dag al toegezegd bij P&W aan te zullen schuiven. Wie bij hen langskomt, kan niet daarvoor óók naar Nieuws­uur. Wat Netjes zelf wil, lijkt secundair. Op een gegeven brengt P&W haar onder in een hotel. De Nieuwsuur-redactie ontdekt dat en stuurt een taxi. 'Ze komen haar wegkapen,' zegt P&W-redacteur Rachel Franse. 'De NOS heeft me gedreigd met aangifte voor ontvoering.' P&W brengt Netjes snel naar de studio's van de Westergasfabriek.

Netjes is inmiddels doodmoe, overstuur en is niet eens in de gelegenheid geweest haar familie in Nederland te bellen. Ze is het geleur zat. ‘Ik blijf nu hier zitten, dan ga ik naar Nieuwsuur, en dan naar P&W,’ zegt ze, en zwaait woest met een bekertje met suikerzakjes. ‘En ik pak het eerste het beste vliegtuig terug naar Egypte als het zo doorgaat. Was ik maar weer in het ­Midden-Oosten.’  Meer bij Het Parool

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.