banner festival 23

— woensdag 25 januari 2023, 10:50 | 0 reacties, praat mee

Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur van L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de publieke regionale omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie. Narinx was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant als modejournalist en was daarvoor hoofdredacteur van modetijdschriften Elle en Harper's Bazaar. Laatste wijziging: 25 januari 2023, 11:13

‘Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online - en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb’, vertelt Narinx op de site van L1.

Journalistieke loopbaan
Narinx studeerde Algemene Letteren en journalistiek in Utrecht. Haar journalistieke carrière begon als stagiaire bij De Limburger. Daarna werkte ze als journalist bij Quote Media (thans Hearst Magazines) waar ze ruim 15 jaar hoofdredacteur was van onder meer Elle en Harper’s Bazaar en de bijbehorende websites. Vijf jaar geleden maakte ze een overstap naar de Volkskrant. Daar schreef ze over de modewereld en de kledingindustrie.

Na ruim 30 jaar sluit Leo Hauben zijn loopbaan als hoofdredacteur in het voorjaar af. Hij blijft als journalist werken voor L1. Wat hij inhoudelijk precies gaat doen, is nog onderwerp van gesprek. Afgelopen jaar schreef Hauben in een bericht op LinkedIn dat als het aan hem lag, zijn functie zou worden overgenomen door een vrouw. “Ik ga er uiteraard niet over, maar feit is dat de journalistiek nog te veel een mannenwereld is. Heel veel kansen krijg je niet om aan de top van een redactie de man/vrouw-verhoudingen aan te passen.”

 

Bekijk meer van

Leo Hauben L1 Cécile Narinx

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.