Jodal

— vrijdag 27 mei 2022, 12:44 | 1 reactie, praat mee

Pers niet welkom bij partijraad Socialistische Partij

© ANP / Phil Nijhuis

Journalisten zijn zaterdag 28 mei niet welkom op de partijraad van de SP op partijkantoor ‘De Moed’ in Amersfoort. Dat heeft het partijbestuur besloten, want: ‘iedereen moet zich maximaal vrij voelen zich uit te spreken.’ Laatste wijziging: 27 mei 2022, 13:48

De partijraad van de SP komt zaterdag voor het eerst sinds een aantal jaren weer volledig fysiek bij elkaar. Een woordvoerder laat weten dat de leden volop met elkaar discussie willen voeren. ‘De aanwezigheid van media maakt dat zij zich minder vrij voelen om dit te doen. We vinden het belangrijk dat tijdens de partijraad iedereen zich maximaal vrij voelt om zich uit te spreken. Daarom kunnen media er helaas niet bij zijn.’

Parlementair verslaggever Pim den Dool van NRC vermoedt dat de partij andere redenen heeft om de pers buiten de deur te houden bij de partijraad, die eerder altijd openbaar was en vrij toegankelijk voor de pers.

‘Is er misschien iets anders aan de hand?’, zo vraag hij zich af op Twitter. ‘Heel toevallig bespreekt de partijraad morgen het rapport van de interne beroepscommissie, die oordeelde dat het partijbestuur de eigen statuten en regels heeft geschonden bij de deelname aan de raadsverkiezingen in Rotterdam’. Volgens die commissie zette het partijbestuur ‘democratisch genomen besluiten buitenspel’.

Den Dool wijst erop dat de SP vaker pers weert als het moeilijk wordt, zoals in december 2020, toen de breuk met jongerenafdeling Rood werd besproken.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 29 mei 2022, 23:15

Journalisten zijn zaterdag 28 mei niet welkom op de partijraad van de SP.
Dat heeft het partijbestuur besloten, want: ‘iedereen moet zich maximaal vrij voelen zich uit te spreken.’
President Putin, de ultieme socialist, denkt daar anders over zo lijkt mij.
Vrij uit spreken past niet in het lijstje van de S.P.
De S.P. is een dictatoriale dwangfabriek net zoals hITLER’s nazi duitsland dwangfabriek.

Off topic. Onlangs ontdekte ik in Argentinie een bedrijf dat vermomd als agrarische instelling data levert voor politieke partijen waardoor zij op alle maatschappelijke niveau’s beslissingen kunnen injecteren om volkomen anti-menselijke aspecten te kunnen garanderen.

Zo ziek is de mens.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.