— maandag 7 september 2020, 15:24 | 0 reacties, praat mee

Extreemrechtse journalist niet de nieuwe politiek hoofdredacteur bij Europe 1

Louis de Raguenel, voormalig hoofdredacteur van het extreemrechtse tijdschrift Valeurs Actuelles, is voorgedragen om de post van hoofdredacteur politiek te bekleden bij het Franse radiostation Europe 1. Deze ochtend werd de nominatie vrijwel unaniem weggestemd.

Volgens het Nationale Syndicaat voor Journalisten (SNJ) in Frankrijk zorgde deze voordracht voor ‘grote interne malaise’. Ook bij de Vereniging van Redacteurs (SDR) stuitte de mogelijke aanstelling op groot verzet.

De timing van de nominatie kon volgens SNJ niet slechter gekozen worden. Een week geleden kwam Valeurs Actuelles nog in opspraak omdat het een karikatuur van de Frans-Gabonese politica, Danièle Obono, publiceerde. Zij werd geportretteerd als een achttiende-eeuwse slavin.

Op vrijdag 4 september maakte de Raguenel via Twitter bekend dat zijn vertrek bij Valeurs Actuelles niets te maken heeft gehad met de recente publicatie van de spotprent. In datzelfde bericht geeft de Raguenel ook toe dat ‘deze afbeelding nooit had mogen bestaan.’

Deze ochtend is tijdens een algemene vergadering gestemd over de nominatie van de Raguenel. 114 personen stemden tegen en drie personen voor een benoeming van de Raguenel. Hiermee is een aanstelling van de Raguenel als politiek hoofdredacteur bij Europe 1 definitief van de baan. Meer bij: Le Monde

Bekijk meer van

Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.