— donderdag 17 september 2020, 09:41 | 0 reacties, praat mee

PAX Duif voor Minka Nijhuis

Minka Nijhuis onving haar PAX Duif uit handen van juryvoorzitter Sinan Can | PAX

Vredesorganisatie PAX heeft onder meer journalist Minka Nijhuis een zogeheten PAX Duif toegekend. De prijs beloont bijzondere vredesinitiatieven. De jury stond onder leiding van onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can.

Nijhuis krijgt de prijs “vanwege haar enorme inzet voor burgers in conflicten”, waarbij ze in haar betrokkenheid verder gaat dan andere journalisten.” Ze maakt daardoor het verschil, stelt de jury.

In het bijzonder wijst PAX op Nijhuis’ handelen in Oost-Timor, waar ze met collega-journalisten (onder meer Irene Slegt en Marie Colvin) onder zware omstandigheden berichtten over de nasleep van het onafhankelijkheidsreferendum in 1999. Nijhuis ontving vorig jaar een ereprijs van het land.

Tijdens de bescheiden uitreiking, buiten, stelde Nijhuis graag de buitenstaander te zijn “die het verhaal van binnenuit vertelt”.

PAX verleende verder een PAX Duif aan Kamervoorzitter Khadija Arib, theoloog Rikko Voorberg en activiste Naomie Pieter. Meer bij PAX

Bekijk meer van

PAX Duif Minka Nijhuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.