— vrijdag 30 augustus 2019, 11:02 | 2 reacties, praat mee

Hoge ereprijs Oost-Timor voor Nederlandse journalisten

Een straatverkoper met nationale vlaggen in Dili, Oost-Timor | Antonio Dasiparu / EPA

Oost-Timor verleent vandaag een hoge onderscheiding aan de Nederlandse journalisten Irene Slegt en Minka Nijhuis. Ze krijgen de prijs voor hun werk en moed rond het onafhankelijkheidsreferendum in Oost-Timor in 1999.

De ereprijs wordt ook postuum aan journaliste Marie Colvin toegekend. Colvin kwam in 2012 om in Syrië. Via de satelliettelefoon van Colvin kon Nijhuis live verslag doen vanuit een compound van de Verenigde Naties, dat toen onder vuur lag.

De aandacht leidde tot de komst van een internationale troepenmacht naar het eiland. Nijhuis vertelde afgelopen weekend bij Nieuwsweekend op NPO Radio 1 over de strijd op Oost-Timor.

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat Oost-Timor in het referendum voor onafhankelijkheid koos. Meer bij Trouw

Omdat er verwarring heerst over welke Nederlandse journalisten er allemaal een onderscheiding krijgen zijn enkele namen uit het artikel gehaald.

Praat mee

2 reacties

saskia kouwenberg, 31 augustus 2019, 10:43

Inderdaad er was en is nog steeds verwarring over de uitreiking van de Orde van Oost Timor. In 2017 ontving ik een officiele uitnodiging om de orde van Oost Timor in ontvangst te komen nemen. De regering viel. Het ging niet door. Volgens welingelichte bronnen stond ik de dag voor de ceremonie -eergisteren -  nog op de lijst om de “Ordem” in ontvangst te mogen nemen. Helaas, er moesten blijkbaar op het allerlaatste moment gevoelig politieke keuzes gemaakt worden en mijn naam werd verwijderd. Pijnlijk.  Saskia Kouwenberg

saskia kouwenberg, 31 augustus 2019, 10:45

uiteraard mijn grote bewondering en felicitaties voor Irene Slegt en Minka Nijhuis.

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.