banner festival 23

— maandag 16 oktober 2017, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Prijs van het Vrije Woord 2017 naar Minka Nijhuis

© Truus van Gog / Hollandse Hoogte

Journalist Minka Nijhuis heeft de Prijs van het Vrije Woord 2017 gewonnen. Laatste wijziging: 16 oktober 2017, 14:15

De Prijs van het Vrije Woord wordt eens in de vijf jaar door sociëteit Nieuwspoort toegekend aan een persoon, een groep van personen of een organisatie die zich heeft onderscheiden op het terrein van de mensenrechten, de verspreiding en/of bescherming van het vrije woord uitdrukkelijk daarbij inbegrepen, in Nederland, Europa of op wereldniveau. De Prijs bestaat uit een kunstzinnige verbeelding van het Vrije Woord ontworpen en uitgevoerd door de Haagse kunstenares Liesbeth Busman, een bedrag van 5.000 euro en een oorkonde.

Nijhuis doet al meer dan 25 jaar verslag vanuit conflictgebieden voor onder andere Trouw, NRC/Handelsblad, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. Ook levert zij bijdragen aan diverse radioprogramma’s. Zij berichtte de afgelopen jaren over oorlogen in Cambodja, Birma, Oost-Timor, Irak, Afghanistan en Syrië. Minka Nijhuis is tevens auteur van non-fictie boeken die ook internationaal worden uitgegeven. In haar werk laat ze vooral zien hoe burgers het slachtoffer zijn van oorlogen en dictaturen en brengt ze hun leven in kaart met nadrukkelijk oog voor het Vrije Woord. 

De jury van de Prijs van het Vrije Woord, bestaande uit voorzitter Egbert Myjer en de leden Jeroen Smit en Lilian Gonçalves, zal tijdens de bijeenkomst op 25 oktober bekendmaken waarom Minka Nijhuis de Prijs heeft gewonnen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.