— zaterdag 29 augustus 2015, 00:04 | 0 reacties, praat mee

Paul Jansen: Telegraaf meer inhoud, minder vorm

De Telegraaf blijft een actiekrant, maar verandert de toon. 'We blijven soms een schop uitdelen en blijven altijd agenderen. Maar meer op inhoud en minder op vorm.' Dat zei Paul Jansen, per 1 september de opvolger van Sjuul Paradijs vrijdagavond in het tv-progfamma Jinek.

Wat Jansen betreft moet de krant ‘zich opnieuw uitvinden’. In print was het de beste nieuwskrant, maar online is dat nog niet het geval. Ook heeft het hem verbaasd dat de online redactie en redactie van de krant nog grotendeels los van elkaar werken.

Wat Jansen betreft moet de site meer en sneller nieuws gaan brengen en is de krant er voor de verdieping.

Bij grote nieuwsgebeurtenissen toont de Telegraaf zijn kracht, aldus Jansen. ‘Maar op dagen dat er nieuwsluwte is, moeten we een betere krant maken.’

Verder dient de krant gezelliger en optimistischer te worden. ‘Dat vind ik belangrijker dan dat wij ons boos maken. Ik mis het ‘man bijt hond-verhaal op de voorpagina. Dat wil ik graag terugbrengen.’

Bij zijn benoeming in juli heeft hij de redactie voorgehouden dat ‘pijnlijke maatregelen onontkoombaar zijn’. Alleen hoe dat uit gaat pakken, weet hij nog niet. ‘De onrust op de redactie is er al langer. Dan kan verlammend gaan werken. Onder Sjuul waren er al bezuinigingsplannen en die zijn nog niet weg.’

Naar verluidt moeten er minstens 40 mensen weg op de redactie. Daar bovenop zou Jansen nog eens 30 redacteuren willen ontslaan en daar nieuwe mensen voor willen aannemen.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.