training eu starters

— dinsdag 21 april 2015, 14:15 | 1 reactie, praat mee

Redactie Telegraaf oneens met directie

UPDATE De redactie van De Telegraaf verzet zich massaal tegen het plan van de directie om subtitels van de krant te verzelfstandigen. De plannen voor een opsplitsing van de titel in verschillende deelredacties, werd door de redactie verworpen, blijkt uit interne mails, waaruit het Financieele Dagblad (FD) citeert. De directie wil van Autovisie, DFT, Privé, Telesport en Vrouw zelfstandige deelredacties maken, zo hebben redactieraad en hoofdredactie tijdens gesprekken met algemeen directeur Harry de Wit te horen gekregen. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou daarmee de zeggenschap over de inhoud van een groot deel van de krant verliezen. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft officieel nog niets gehoord over de reorganisatieplannen bij het dagblad. Een woordvoerster van TMG bevestigt dat er gesprekken zijn gevoerd over een koerswijziging. "Maar de nieuwe organisatiestructuur ligt nog niet vast." Laatste wijziging: 23 april 2015, 12:23

Voorzitter Wim Hoogland van de redactieraad wil niet reageren. Een ingewijde meldt dat de positie van Sjuul Paradijs “van alle kanten onder druk staat.” De hoofdredacteur zelf geeft geen commentaar. Villamedia schreef eerder over de onrust bij De Telegraaf.

De opsplitsing van subtitels moet de weg vrij maken voor meer commerciële activiteiten. “De ontwikkelde denkrichting flagrant in strijd met het redactiestatuut, waarin de ondeelbaarheid en de onafhankelijkheid van de redactie is verankerd”, stelt de redactieraad echter.

Een motie van de raad om de structuurwijziging te veroordelen, kreeg gisteren de steun van 201 van de 226 aanwezigen. “Een signaal waar de directie ons inziens niet omheen kan; de redactie heeft de denkrichting als het gaat om het opsplitsen van de redactie, sterk afgewezen.” De werkvloer roept de hoofdredactie op “actief zijn plek aan de onderhandelingstafel op te eisen”.

Zakensite Quote meldde gisteren dat TMG-aandeelhouder Frank Botman de internetactiviteiten van De Telegraaf wil onderbrengen in een bedrijf waar hij zelf aandeelhouder van is. Het gaat om GeenStijl, huizensite Jaap.nl en Speurders.nl. Ook zou Botman willen dat katernen van De Telegraaf als Privé en Telesport een eigen gezicht en zogenaamde “merkbewakers” krijgen, ten koste van de hoofdredactie. Deze merkbewakers moeten gezichtsbepalende journalisten worden.

De TMG-woordvoerster van het krantenbedrijf ontkent dit bericht. Het gaat volgens haar om een oud plan van de vorige Raad van Bestuur. “Dit komt nu in artikelen naar voren. Maar het klopt niet.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

P.T.Jorritsma, 21 april 2015, 14:22

De Telegraaf is weg kwijt!

De Telegraaf wordt geteisterd door door een directie die gewoonweg de ballen verstand hebben van het krantenvak. Ze zijn niet zoals van Thillo van de Persgroep die weet wat het is om een krant te maken en er bovendien ook nog een visie op heeft. Daar kunnen ze bij de Telegraaf een voorbeeld aan nemen.
Als het bestuur van zo’n bedrijf komt te bestaan uit spreadsheetbestuurders dan is dat het begin van het einde. Goed personeel als bijvoorbeeld Frank Volmer wordt de wacht aangezegd en met bezuiningsrondes denkt men het tij te keren. Maar isiders weten dat dat niet gaat; wat overblijft is een inspiratieloze krant en een inspiratieloos concern die de ene investeringsmisser op de andere stapelt.
Van der Snoek mag dan een link hebben naar de textielbaron van Puijenbroek maar dat zegt op zich helemaal niks. Wat het wel aangeeft is dat deze groot aandeelhouder zich mogelijk nog verder in zijn zak laat schijten! Dure familieverbanden!
Het wordt tijd dat de macht wordt overgenomen door bestuurders met visie en lef; dat wil zeggen een visie op digitale wereld van morgen waarin de Telegraaf opnieuw een plaats moet zien te bemachtigen.
De redactie ligt op rampkoers; dat is wel duidelijk. Maar waar zijn de verlossers?
Morgen tijdens de aandeelhoudersvergadering moet de knuppel maar in het hoenderhok en stuur ter plekke deze directie naar huis. Dat zou pas nieuws zijn! 

 

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.