banner festival 23

— donderdag 23 april 2020, 13:34 | 0 reacties, praat mee

Particuliere reddingsboei voor Barneveldse Krant in nood

ANP

Barnevelder Ben Bläss is een initatief begonnen om de 149-jaar oude Barneveldse Krant een steun in de rug te geven. De krant en uitgever BDUmedia verkeren in zwaar weer door de implosie aan advertenties na de coronacrisis. De stichting Red de Barnevelse Krant roept Barnevelders en bedrijven op te hulp te schieten "door een abonnement af te sluiten of cadeau te geven, een donatie te storten of advertentieruimte te kopen." Laatste wijziging: 23 april 2020, 13:36

Bläss zegt dat hij direct contact heeft gezocht toen hij over de problemen hoorde. “Na overleg met de BDU-directie is het in de weken daarna gelukt om bestuursleden te vinden, de stichting op te richten, een bankrekeningnummer te regelen, een comité van aanbeveling samen te stellen en een publiciteitscampagne op te zetten”, zegt hij op de site van de Barneveldse Krant.

BDUmedia heeft eerder ook lezers om hulp gevraagd. Algemeen directeur Heiko Imelman stelde vorige maand dat zijn bedrijf forse liquiditeitsproblemen heeft door de crisis. “Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen”, aldus Imelman.

Imelman en ook Bläss zeggen dat het aangekondigde steunpakket van het kabinet enkel de hoogste nood lenigt. Bläss: “Misschien denken ze nu dat de Barneveldse Krant geen financiële steun meer nodig heeft. Maar het steunfonds is een tijdelijke voorziening om de lokale nieuwsvoorziening in deze coronaperiode op peil te houden. Dat zijn druppels op een gloeiende plaat. Onze inzet is een belangrijke bijdrage te leveren aan de continuïteit van de Barneveldse Krant. Daarom moet de beuk erin en hebben we alle steun nodig.”

Bekijk meer van

BDUmedia Barneveldse Krant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.