data als kans

— maandag 23 maart 2020, 10:44 | 0 reacties, praat mee

Forse liquiditeitsproblemen voor BDUmedia door coronacrisis

© Nils van Houts / ANP

BDUmedia is hard getroffen door de coronacrisis, meldt Ede stad.nl. Het mediabedrijf zag in korte tijd meer dan de helft van de advertentie-inkomsten wegvallen en heeft nu een fors liquiditeitsprobleem. Het bedrijf vraagt lezers nu om hulp. Laatste wijziging: 23 maart 2020, 13:13

Moederbedrijf Koninklijke BDU heeft al een onrustige tijd achter de rug met reorganisaties, het faillissement van BDUlokalemedia Noord-Holland en de aan- en verkoop van lokale nieuws- en huis-aan-huisbladen tussen BDU Media en DPG Media. En nu de coronacrisis.

Algemeen directeur Heiko Imelman windt er bij Ede stad.nl geen doekjes om. De nood is hoog. Het is de vraag of het aangekondigde steunpakket van de overheid op tijd komt voor het mediabedrijf met in totaal 215 medewerkers, circa 200 freelancers en zo’n 4500 bezorgers. “Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen.”

“Daarom doen we ook nadrukkelijk een beroep op onze lezers. Dit is hét moment om ons werk te steunen door een online Premium-abonnement te nemen of éénmalig een bedrag te doneren, zodat we iedereen ook de komende weken kunnen informeren met betrouwbaar, journalistiek gecheckt coronanieuws. Met de steun van onze lezers is het mogelijk om de lokale nieuwsvoorziening in de gemeente Ede in stand te houden.” Naast Ede Stad.nl geeft BDUmedia nog een aantal andere lokale kranten en websites uit.

Vorige week werden nog enkele lokale titels gesloten en gingen andere alleen online verder.

 

Bekijk meer van

corona BDUmedia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.