training eu starters

— maandag 1 april 2019, 14:50 | 0 reacties, praat mee

Parool: ziekenhuis-column Marcel Levi moest ‘ruiterlijk’ worden gerectificeerd

ANP

Het Parool heeft afgelopen weekend een column van Marcel Levi gerectificeerd, afgedrukt naast zijn actuele column. In 'De gotspe van de zorgondernemers' beschuldigde Levi eigenaren van het Slotervaartziekenhuis en de IJsselmeerziekenhuizen van 'onbeschaamde brutaliteit' en struikroversmentaliteit. Laatste wijziging: 1 april 2019, 16:04

De rectificatie corrigeert diverse aannames en beschuldigingen van Levi. De krant stelt dat in verband met “verkeerde weergave van feiten” werd gerectificeerd. Het Parool schrijft:

“Anders dan de column vermeldt, blijkt uit financiële gegevens dat de eigenaren voor miljoenen aan leningen hebben verstrekt aan de twee ziekenhuizen en dat de koopprijs voor het Slotervaartziekenhuis door de eigenaren zelf gefinancierd werd. De steun vanuit het Ministerie van VWS bedroeg geen 30 miljoen maar 18 miljoen en is niet “verdampt”, maar gebruikt om de schuldenpositie af te bouwen en de reorganisatie te financieren.

Verder hebben de eigenaren zich, in samenwerking met het bestuur van de ziekenhuizen, juist ingezet om een faillissement te voorkomen en continuering van de zorg voor de patiënten te waarborgen. Nadat een redding van de ziekenhuizen niet meer mogelijk bleek, hebben de curatoren van de ziekenhuizen de regie overgenomen. Het zijn dus niet de eigenaren die toen het personeel hebben ontslagen of bepaald hebben wat er met de ziekenhuizen moest gebeuren, zoals Marcel Levi ten onrechte suggereert.”

Onder meer oud-minister Ronald Plasterk verbaasde zich afgelopen weekend over de plaats van de rectificatie en het ontbreken van ondertekening, zodat niet duidelijk is wie er spreekt.

Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen reageert: “Onze columnist heeft zijn gaspedaal te fanatiek ingetrapt, en dat hebben we hiermee ruiterlijk erkend. De rectificatie is per definitie uit naam van de hoofdredactie. De rectificatie is afgestemd met de juristen van de eisende partij. Daar is deze tekst uit voortgekomen.”

De originele column van Levi van 23 maart is online niet meer te vinden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.