— donderdag 20 augustus 2015, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Het Parool ontslaat 15 redacteuren

ANP / Robin van Lonkhuijsen

De Amsterdamse krant Het Parool gaat ongeveer 15 van de in totaal 82 redacteuren ontslaan. Het gaat om 14fte, meldt Trouw. De ontslagen zijn volgens hoofdredacteur Ronald Ockhuysen nodig om de krant "gezond en fit te houden". Het Parool heeft een dagelijkse oplage van 57.000. Ockhuysen ziet graag dat de werkwijze verandert naar "flexibel, digitaal en met redactionele bijdragen van echte specialisten".

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) wist van tevoren niets van de plannen, maar zegt niet verrast te zijn. Volgens algemeen secretaris Thomas Bruning “verkeert Het Parool in een zorgelijke situatie”. Bruning stelt zich voor dat Het Parool straks meedoet met de regionale kranten, maar volgens Ockhuysen is dit niet aan de orde. “Wij worden geen regionale krant binnen De Persgroep”. Meer bij Trouw (betaald, via Blendle)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.