— dinsdag 29 januari 2019, 11:25 | 0 reacties, praat mee

Paul Jansen (Telegraaf) stapt uit bestuur Genootschap

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen is uit het bestuur van het Genootschap van Hoofdredacteuren gestapt. 'Aanleiding is dat de voorzitter (NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff, red.) zonder overleg met het bestuur een verklaring had uitgegeven in de zaak Ans Boersma, die prematuur was', aldus Jansen. Hij blijft vooralsnog wel lid van het Genootschap.

Het genootschap heeft de leden inmiddels geïnformeerd over het vertrek van Jansen. ‘Het Genootschap heeft eerder deze maand een verklaring uitgegeven over de zaak Ans Boersma. Daarin was het commentaar verwoord van de voorzitter. Het is zijn taak als woordvoerder van het Genootschap op te treden in zaken van algemeen journalistiek belang. Per mail hebben we jullie allemaal geïnformeerd op 17 januari.

Vorige week ontstond in het bestuur van ons Genootschap discussie over het uitgegeven van een verklaring. Paul Jansen heeft het verloop van deze discussie niet afgewacht en heeft zijn bestuursfunctie per direct neergelegd. Dat betreuren wij’.

Jansen: ‘Het gaat er mij om dat Gelauff moet overleggen als hij een verklaring uitgeeft namens het Genootschap. Niet dat hij elk openbaar optreden moet bespreken. Verder staat in de mail dat er een discussie was opgestart en ik de uitkomst niet heb afgewacht. Die discussie is echter door mij aangezwengeld waarbij ik van Gelauff de reactie kreeg dat hij me niet kon helpen bij ‘mijn’ probleem. Daarop heb ik mijn conclusie getrokken’.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.