banner festival 23

— vrijdag 16 november 2018, 14:39 | 0 reacties, praat mee

City voldoet aan regels gemeente Amsterdam

Huis-aan-huis-blad City voldoet aan de regels die de gemeente Amsterdam stelt aan dergelijke uitgaven. Dat concludeert Jan-Kees Emmer, samen met Sjuul Paradijs verantwoordelijk voor de inhoud van het blad, na een commissievergadering van de Amsterdamse gemeenteraad afgelopen donderdag. Laatste wijziging: 16 november 2018, 16:12

Daarin concludeerden alle partijen en burgemeester Halsema ook dat de gemeente niet wil tornen aan de persvrijheid in de stad en zich niet wil mengen in het verdienmodel van mediabedrijven.

Eerder had een woordvoerder van milieu-wethouder Van Doornik (Groen Links) gezegd dat de gemeente niet actief zou meewerken middels onder meer interviews en columns aan het tot stand komen van het blad. Volgens Halsema kan daar geen sprake van zijn.

De gemeente Amsterdam wil de hoeveelheid ongericht verspreid papier in Amsterdam beperken. Daarom zijn ongericht verspreide folders nu verboden. City is het antwoord daarop doordat aan de folders een huis-aan-huis-blad is toegevoegd.

Aanvankelijk leek het er op dat City niet voldeed aan de eisen van de gemeente. Minimaal tien procent van de uitgave moet redactionele inhoud bevatten en die moet ook nog eens hyper lokaal zijn. City heeft daarop de formule aangepast waardoor het nu voldoet aan de eisen.

Jan-Kees Emmer: ‘We zijn blij te horen dat we nu aan de verordening voldoen en dat de gemeente meewerkt aan de inhoud. Ons eerdere plan om de voorzitters van de stadsdeelraden een column te laten maken, gaan we nu weer oppakken.’

Of City hiermee uit de gevarenzone is, moet nog blijken. Met name de Partij voor Dieren gaf aan dat wellicht de regels veranderd moeten worden om toch het verspreiden van papier in de stad te beperken.

Meer bij Citynieuws.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.