banner anp

— maandag 18 mei 2015, 13:45 | 0 reacties, praat mee

Drukkers solidair met Telegraaf-redactie

Robin van Lonkhuijsen / ANP

De drukkers van De Telegraaf hebben in een brief aan de redactieraad van het dagblad toegezegd eventuele acties naar aanleiding van het vertrek van hoofdredacteur Paradijs te zullen steunen. In de brief die in het bezit is van de redactie van RTL Z stellen de drukkers dat ze werden verrast door Paradijs' vertrek, zondag iets voor middernacht aangekondigd. Ze geloven niet dat Paradijs "er voor heeft gekozen om als eerste een zinkend schip te verlaten". Ze zeggen dat het vertrek op deze wijze TMG onwaardig is en loven Paradijs die 29 jaar "voor de krant geknokt heeft".

In het oplopende conflict tussen hoofdredactie en directie over de te varen koers maakte Paradijs zich sterk voor het behoud van eigen drukkers. “De drukkerijen willen graag verbonden blijven in het TMG concern en zien in het ontslag van de hoofdredacteur een belangrijk signaal dat de concernleiding een andere weg in gaat”, schrijven de drukkers.

Als De Telegraaf extern gedrukt wordt, is de redactie niet meer dan een veredeld ANP, stelt de brief. De opstellers zeggen solidair te zijn met elke actie die onderstreept dat “jullie krant ook onze krant is en zal blijven.” Meer bij RTL Z

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.